|
Boller i Karry
500 gram hakket svinekød
1 tsk salt
2 dl letmælk
1 æg
1 dl mel
Frisk kværnet peber
½ løg
Karrysauce:
1 lille æble
½ løg
1-3 tsk karry
2 dl letmælk
6 dl vand fra kogning af kødboller
friskkværnet peber
2 tsk brun farin
Salt
Maizenamel
Sådan gør du
Løget pilles og hakkes fint. Røres herefter sammen med det hakkede
svinekød. Mel, og æg tilsættes. Letmælk, salt og peber røres i til sidst.
En gryde med letsaltet vand sættes over varmen. (Heri kan eventuelt lægges
lidt porre og gulerod, til at afgive smag)
Når vandet er kogende, dyppes en spiseske i vandet, og der formes boller
af farsen med skeen. Kødbollerne lægges i gryden, og de koger i ca. 8-10
minutter, til de er faste. Der dæmpes for varmen når alle kødbollerne er i
vandet.
Når kødbollerne er kogte, tages de op af vandet med en hulske.
Vandet hvori kødbollerne er blevet kogt sies og gemmes til karrysauce.
Løget pilles og hakkes fint. Æblet skrælles og hakkes fint. Løg, æble og
karry kommes i en gryde og svitses let under omrøring.
Vandet fra kogning af kødbollerne, hældes ved (husk at si vandet). Letmælk
tilsættes. Maizena røres op med vand, og saucen jævnes, mens der røres
rundt i saucen. (Se i øvrigt anvisning på pakken)
Der smages til med salt, peber og brun farin.
Serveres med løse ris. Et lille tip: Prøv at tilsætte 1 tsk. MALAWI GOLD
HOT CHILI SAUCE. Det smager dejligt.
|
|